Banany z Islandii, ryż z Australii
Ciekawa i godna uwagi pozycja o tym, co i dlaczego jemy oraz skąd pochodzi
nasze pożywienie. Autorka pisze o jedzeniu w ujęciu kulturalnym, ekonomicznym,
politycznym, gospodarczym, naukowym; wiele miejsca poświęca na wyjaśnienie,
jak media i zmieniające się trendy kształtują nasz gust kulinarny i wpływają
na decyzje konsumenckie.
nasze pożywienie. Autorka pisze o jedzeniu w ujęciu kulturalnym, ekonomicznym,
politycznym, gospodarczym, naukowym; wiele miejsca poświęca na wyjaśnienie,
jak media i zmieniające się trendy kształtują nasz gust kulinarny i wpływają
na decyzje konsumenckie.
Książka jest pokaźnych rozmiarów, nie jest to wiec tytuł, który da się czytać
bez chwili przerwy; warto jednak wracać - po solidną dawkę wiedzy i inspirację
do pozytywnych zmian, nie tylko na talerzu.
bez chwili przerwy; warto jednak wracać - po solidną dawkę wiedzy i inspirację
do pozytywnych zmian, nie tylko na talerzu.
Tłumaczenie: Magda Witkowska
Wydawnictwo Sine Qua Non 2020
Komentarze
Prześlij komentarz